Tips fotografie wintersport

Aan een leuke wintersportvakantie wil je natuurlijk een aandenken overhouden. Onder andere door het maken van mooie foto's die je misschien wel in een fotoboek laat afdrukken.

tips fotografie wintersport

Maar de omstandigheden zijn op een winterse berghelling anders dan thuis, waardoor je voor mooie wintersport foto's met een aantal zaken rekening moet houden. Daarom hier tips voor fotografie tijdens de wintersport.


Deze tips voor mooie wintersport foto's hebben onder andere betrekking op de belichting, de compositie, de positie, de camera, de instellingen en de accu. Kijk hier voor alle tips wintersport-fotografie.

Smartphone of aparte camera?

Fotograferen doen de meeste mensen tegenwoordig met hun telefoon. Dat is niet wonderlijk want een goede smartphone is vaak voorzien van een goede camera en bovendien heb je de telefoon toch (meestal) bij je, ook tijdens het skiën en snowboarden.

Voor de echt mooie foto's kun je toch beter een aparte camera gebruiken. Natuurlijk zijn het de uitgebreide spiegelreflexcamera's en systeemcamera's waarmee je de allermooiste plaatjes kunt schieten. Maar als je gaat skiën of snowboarden zijn deze kostbare camera's wel erg kwetsbaar. Een compactcamera met inklapbare lens is dan een beter alternatief. Hiervan kun je mooiere foto's verwachten dan van je telefoon, maar ook een compactcamera kan tegen een stootje en is bovendien makkelijk in een zak van je kleding mee te nemen.

Action camera

Maar een nog beter alternatief voor wintersport fotografie is de action camera. Deze camera's zijn de beste camera's voor het maken van actiefoto's en ze zijn als geen andere camera bestand tegen stoten, vallen, kou en vocht.

Bovendien kun je een action camera op je kleding of helm bevestigen om actievideo's te maken. Zo kun je je ski tocht laten filmen en later terug kijken.

Kijk bij de bovenstaande link voor alle tips voor het maken van de mooiste foto's tijdens de wintersport.

Tips: Coolblue


Onderwerp:
Tips voor de mooiste foto's van je wintersport vakantie. Foto's gemaakt met een fotocamera, met je smartphone (mobiel, mobiele telefoon) of met een action cam (action camera).

(C) Content=King

© Wintersport 2022 / 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates