Thermo ondergoed en andere thermokleding (aanbiedingen)

De beste thermokleding, veelal thermo ondergoed. Deze thermo kleding houdt je warm tijdens het skien, snowboarden of bij andere activiteiten in de sneeuw of in de kou.

Wie onder koude omstandigheden veelvuldig buiten is, of dat nu tijdens het skiën, tijdens het motorrijden of tijdens het werk is heeft goede kleding nodig om warm te blijven. Thermokleding is dan een aanrader. Thermisch ondergoed (thermo ondergoed) kan je lichaam zowel koel als warm houden.

Thermokleding / thermo ondergoed / thermo kleding


Vochtafvoer en isolatie houden je lichaam op temperatuur bij sporten als skiën en wielrennen. Veel mensen die in de winter buiten werken gebruiken ook thermokleding om warm te blijven.

Aanbiedingen thermokleding

Goede merken die thermokleding maken zijn Craft, Canterbury, Puma, Odlo, Avento, Tenson en Dare 2B. Kijk voor de prijzen bij het aanbiedingen alle thermokleding.

Strak om je lichaam

Thermokleding wordt vaak thermisch ondergoed of thermo ondergoed genoemd. Thermokleding draag je namelijk meestal onder je gewone kleren. Dit thermo ondergoed zit strak om je lichaam, maar dat betekent niet dat het onaangenaam zit. 

Het materiaal is namelijk soepel en elastisch zodat je het niet voelt zitten. Ook is thermokleding dun en licht, en omdat het goed goed ademt ga je er niet in zweten.

Dat thermisch ondergoed strak om je lichaam zit is juist goed. Daardoor werkt strak zittende thermokleding beter dan thermo ondergoed dat niet strak zit.

Hoe werkt thermokleding?

Thermokleding houdt de warmte heel goed vast. Je lichaam verliest veel minder snel warmte als je thermo ondergoed draagt. Je eigen lichaam verwarmt de stof. Bovendien zit er in thermisch ondergoed een speciale vezel die verwarmd.

De belangrijkste eigenschap van thermo ondergoed is dat deze het transpiratievocht afvoert in plaats van vasthoudt zoals katoen. Als je lichaam het zweet vasthoudt wordt je nat en koud. Thermokleding is dusdanig ontwikkeld dat het het vocht naar buiten toe afvoert.

Meestal bestaat thermisch ondergoed voor 60% uit polymide, voor 35% uit polyester en voor de resterende 5% uit elastaan. Thermo ondergoed is de meest voorkomende vorm van thermokleding, maar er zijn ook thermosokken, thermomutsen, thermo-handschoenen en andere thermische kledingstukken.

Wie gebruiken thermo onderkleding?

Bij wintersporten als skiën, schaatsen en snowboarden wordt vaak thermisch ondergoed gedragen. Thermokleding zien we echter ook veel bij andere buitensporten als vissen, fietsen, zeilen en wandelen.

Ook motorrijders dragen vaak thermo ondergoed evenals personen die veel buiten werken zoals marktkooplieden, politieagenten, stratenmakers, boeren en boswachters. Maar je kunt thermische kleding natuurlijk ook gewoon dragen als je het niet graag koud hebt.

Kijk in het boven genoemde overzicht met alle thermische kleding voor al het thermo ondergoed en andere thermokleding.

Zie ook:


Onderwerp:
Thermokleding (thermische kleding) houdt je onder alle omstandigheden goed warm, ook als het heel koud is. Handig bij het schaatsen of het beoefenen van een andere wintersport, maar thermo ondergoed is vooral ook fijn als je buiten werkt, loopt of fietst. Bijvoorbeeld voor marktkooplieden en politieagenten is thermokleding erg handig als ze bij kou buiten moeten werken. Voor thermisch ondergoed wordt daar veel voor gebruikt.

(C) Content=King

© Wintersport 2022 / 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates