Skisokken. Informatie, tips en aanbiedingen

Als je gaat skiën kun je gewone sportsokken aantrekken, maar we raden dat niet aan. Met echte skisokken ben je namelijk veel beter beschermd tegen de natte en koude omstandigheden die je tijdens het skiën, langlaufen of snowboarden tegenkomt.


Ook zitten speciale skisokken veel comfortabeler. Ze zijn gemaakt van andere materialen en voorzien van bescherming op de juiste plekken.

Goedkoop skisokken online kopen

Kijk hieronder voor een overzicht wat er allemaal voordelig aan goede skisokken te koop is bij de aanbiedingen van skisokken van goede merken.Hierboven vind je wel duizenden verschillende skisokken. Gelukkig kun je heel snel en makkelijk naar de voor jou beste skisokken zoeken. Dat doe je door je schoenmaat op te geven, plus eventuele andere wensen zoals materiaal, kleur en maximum prijs. Ook kun je eventuele opties zoals een elastische band, thermisch, naadloos, met verstevigde hiel e.d. aan te vinken.

Materialen skisokken

Veel skisokken worden in tegenstelling tot andere sokken gemaakt van merinowol. Een eigenschap van merinowol is dat het lang fris blijft ruiken. Ook is het een wolsoort die niet kriebelt. Een andere materiaal dat we vaak bij skisokken tegenkomen is lycra. Lycra is een elastische stof die er voor zorgt dat de skisokken goed om de voet aansluiten en ze beschermen je scheenbeen.

Drukpunten

Goede skisokken zijn bij drukpunten (scheenbeen, hiel, tenen) dikker. Dit geeft goede steun en bescherming. Op de kuiten en bovenop de voet zijn ze dan wat dunner.

Padding op de schenen

Sommige skisokken hebben padding op de schenen. Ook dit absorbeert de schokken op het scheenbeen.

Naadloze skisokken

De wat duurdere skisokken zijn vaak naadloos en er is ook verschil tussen de linkersok en rechtersok. Dit zorgt voor meer draagcomfort en is het prijsverschil meestal wel waard.

Speciale skisokken voor dames

Er zijn speciale skisokken voor dames. Dat lijkt overbodig maar is het niet. Vrouwenvoeten zijn namelijk anders gebouwd dan mannenvoeten. De kuitspier zit bij dames bijvoorbeeld wat lager aangehecht dan bij heren. Speciale skisokken voor dames zijn gemodelleerd naar vrouwenvoeten en passen daardoor net wat beter. Speciale dames skisokken zijn vaak ook iets warmer om te dragen.

Bij de bovenstaande aanbiedingen voor skisokken voor dames, heren en kinderen kun je heel makkelijk de voor jou beste skisokken tegen de laagste prijs vinden.

(C) Content=King

© Wintersport 2020. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates