Pagina's

Skibril kopen? Tips, informatie en aanbiedingen

Skibrillen (of goggles zoals ze ook vaak genoemd worden) zijn een belangrijk deel van je ski-uitrusting of snowboard-uitrusting. Ze beschermen je ogen tegen de schadelijke UV straling en tegen de schittering van de sneeuw.


Ook beschermt een skibril je ogen en gezicht tegen kou en nattigheid. Hier geven we je tips en informatie over skibrillen en wijzen we je de weg naar de aanbiedingen van skibrillen bij de beste winkels.

Om met het laatste te beginnen. Kijk bij de aanbiedingen van skibrillen voor goedkope aanbiedingen van de beste skibrillen bij de beste winkels van Nederland en Belgiƫ.Skibril lenzen

Belangrijk is de lens (het glas) van een skibril. Er zijn twee soorten skibril-lenzen, cylindrische lenzen en sferische lenzen. Cylindrische lenzen zijn helemaal vlak. Een sferische lens is bol van vorm. Daardoor heeft een skibril met een sferische lens een groter zichtbereik, zowel horizontaal als verticaal. Ook heb je bij zo'n lens minder last van schittering. En doordat de lens verder van je gezicht komt af te staan beslaat deze minder snel. Het nadeel is de hogere prijs.

VLT-waarden

Hoeveel licht een skibril doorlaat wordt uitgedrukt in een VLT-waarde. Deze waarde loopt van 0 tot 100. Bij een VLT-waarde van 0 wordt er helemaal geen licht doorgelaten (je zou bij zo'n bril dus niets zien) en een VLT van 100 is gelijk aan vensterglas, deze laat alles door. Voor een heldere dag is een VLT-waarden tussen de 5 en 20 optimaal, voor een halfbewolkte dag is een waarde van 40 goed en bij sneeuw of mist is 60 tot 90 een goede waarde.


Verwisselbare lenzen

Die waarden lopen enorm uiteen. Je zou dus meerdere brillen moeten hebben voor meerdere weersomstandigheden. Maar dat is niet nodig omdat veel goede skibrillen beschikken over verwisselbare lenzen.

Skibrillen voor brildragers

Je kunt skibrillen met geslepen glazen kopen, maar dat is een behoorlijk duur. Het is goedkoper om te kiezen voor een skibril die zo ontworpen is dat je je bril er onder kunt dragen.

(C) Content=King

© Wintersport 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates