Skibril kopen? Tips, informatie en aanbiedingen

Skibrillen (of goggles zoals ze ook vaak genoemd worden) zijn een belangrijk deel van je ski-uitrusting of snowboard-uitrusting. Ze beschermen je ogen tegen de schadelijke UV straling en tegen de schittering van de sneeuw.


Ook beschermt een skibril je ogen en gezicht tegen kou en nattigheid. Hier geven we je tips en informatie over skibrillen en wijzen we je de weg naar de aanbiedingen van skibrillen bij de beste winkels.

Om met het laatste te beginnen. Kijk bij de aanbiedingen van skibrillen voor goedkope aanbiedingen van de beste skibrillen in Nederland en Belgiƫ.Skibril lenzen

Belangrijk is de lens (het glas) van een skibril. Er zijn twee soorten skibril-lenzen, cilindrische lenzen en sferische lenzen. Cilindrische lenzen zijn helemaal vlak. Een sferische lens is bol van vorm. Daardoor heeft een sferische skibril een groter zichtbereik, zowel horizontaal als verticaal.

Ook heb je bij zo'n sferische skibril minder last van schittering. En doordat de lens verder van je gezicht komt af te staan beslaat de skibril minder snel. Het nadeel is de hogere prijs van een sferische skibril.

Meer weten? Informatie sferische skibril en cilindrische skibril.

VLT-waarden

Hoeveel licht een skibril doorlaat wordt uitgedrukt in een VLT-waarde. Deze VLT-waarde loopt van 0 tot 100. Bij een VLT-waarde van 0 wordt er helemaal geen licht doorgelaten (je zou bij zo'n bril dus niets zien) en een VLT van 100 is gelijk aan vensterglas, deze laat alles door.

Voor een heldere dag is een VLT-waarde tussen de 5 en 20 optimaal, voor een halfbewolkte dag is een waarde van 40 goed en bij sneeuw of mist is 60 tot 90 een goede VLT-waarde.

In het overzicht met alle skibrillen kun je deze VLT waarde als eis opgeven zodat je alleen deze skibrillen te zien krijgt.


Verwisselbare lenzen

Die waarden lopen enorm uiteen. Je zou dus meerdere brillen moeten hebben voor meerdere weersomstandigheden. Maar dat is niet nodig omdat veel goede skibrillen beschikken over verwisselbare lenzen. Je kunt bij veranderde weersomstandigheden gewoon kiezen voor een andere lens op je skibril.

Skibrillen voor brildragers

Je kunt skibrillen met geslepen glazen kopen, maar dat is een behoorlijk duur. Het is goedkoper om te kiezen voor een skibril die zo ontworpen is dat je je bril er onder kunt dragen. In het bovenaan genoemde overzicht met alle skibrillen kun je op dit kenmerk selecteren om zo alle voor brikdragers beste skibrillen te krijgen.

Goedkope skibril

Skibrillen heb je in verschillende prijsklassen. Toch kan je online best een goedkope skibril kopen die van goede kwaliteit is. Online worden skibrillen  namelijk met flinke kortingen verkocht. Daardoor worden duurdere luxe skibrillen online goedkope skibrillen.

In het bovenstaande overzicht met alle skibrillen kun je de maximale prijs opgeven die je voor je nieuwe skibril wilt betalen. Je krijgt dan de te dure skibrillen niet te zien.

Bovenaan deze pagina vind je een link naar veel mooie aanbiedingen van skibrillen. Op Beste Skibril Kopen vind je er de beste (en goedkoopste) online winkels voor een skibril en de actuele skibril top 10. 

Onderwerpen:
Goedkope skibril kopen, goede skibrillen, beste skibril, skibril voor brildragers, tips.

(C) Content=King

© Wintersport 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates