Pagina's

De mooiste sjaals / shawls


Sjaals (ook wel als shawls geschreven) kunnen er voor zorgen dat je het extra behaaglijk en warm het tijdens het wintersporten. Of een sjaal nodig is bij je wintersportoutfit is afhankelijk van de mate waarin de bovenkleding bij de hals en nek afsluit. Blijft het daar open, dan kan een shawl / sjaal extra bescherming tegen de wind en koude geven.

Een mooie shawl is niet alleen functioneel maar ook een mode-item. Kijk bij de aanbiedingen van shawls voor mooie sjaals van de beste merken bij de belangrijkste winkels met skikleding.

Verschillende sjaals

Sjaals kunnen gemaakt zijn van stoffen als wol, katoen en zijde. De sjaals die tijdens de wintersport gedragen worden zijn warme sjaals, vaak gemaakt van wol.

Nekwarmers

Een alternatief voor sjaals zijn nekwarmers. Met een nekwarmer bescherm je ook de nek en hals tegen kou en wind, maar nekwarmers hebben een heel andere vorm. Dit zijn geen lange "doeken" die je om je hals wikkelt, maar een soort stoffen halsbanden die je over je hoofd heen aantrekt. Nekwarmers beschermen dus alleen hals en nek

Geschiedenis van de sjaal

De oudst bekende sjaals komen uit het oude Rome. Vreemd genoeg waren ze daar niet bedoeld om het lichaam warm te houden, maar als zweetdoek. Ze werden niet bij koud maar bij warm weer gedragen, en hadden als doel het afvegen van transpiratievocht. Het waren de Romeinse mannen die de sjaals droegen. De vrouwen namen dat later over, waarna de sjaal een mode-artikel werd.

Ook in het oude China en op de Balkan werden al vroeg sjaals gedragen. Hier was het echter vooral een onderdeel van een legeruniform. Aan de sjaal kon de rang van de militair worden afgelezen.

Na 1800 werd de sjaal een echte mode-accessoire in Europa. Momenteel staan sjaals ook weer erg in de belangstelling. Er worden nu veel meer sjaals gedragen dan enkele jaren geleden.

(C) Content=King

© Wintersport 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates