Lange skischoenen. Comfortabele kwaliteit.

Lange is een Frans merk dat heel goede skischoenen maakt. Lange staat vooral bekend om zijn comfortabel zittende skischoenen. Lange skischoenen kunnen ook best kort zijn :-)


Lange skischoenen zijn van absolute topkwaliteit en worden door de beste professionele skiërs gedragen. Lange is dan ook helemaal gespecialiseerd in het maken van skischoenen van de allerbeste kwaliteit.

Lange skischoenen zijn in Nederland bij diverse goede winkels te koop. Kijk maar bij de onderstaande aanbiedingen van Lange skischoenen bij de beste winkels voor schoenen van dit Franse topmerk tegen de laagste prijs.


Informatie Lange

Het sportmerk Lange is al in 1948 opgericht door Robert Lange (Bob). Hij kwam als eerste met polyester skischoenen die met plastic versterkt waren. In 1962 volgde er een heel nieuw model waarbij de plastic schoen in twee afzonderlijke delen was gegoten. De eerste moderne skiboot leverde Lange in 1965 af. Het betrof een plastic skischoen met metalen sluitingen.

Sportieve successen

Kort daarna begonnen skiërs met het materiaal van Lange worldcup wedstrijden te winnen. Het grote succes volgde op de Oympische Spelen van 1968 in Grenoble (Frankrijk) waar skiërs op Lange schoenen vijf gouden medailles wonnen. Overigens gebruikte 72% van de deelnemers Lange skischoenen.

Vier jaar later wonnen skiërs op Lange schoenen weer drie gouden medailles en ook in de jaren daarna werden er nog vele gouden medailles en worldcups gewonnen op Lange schoenen, onder andere door Alberto Tomba, Hermann Maier, Deborah Compagnoni, Didier Defago, Aurelien Ducroz, Tina Maze, Dominique Gisin en Maria Riesch. In 2009 domineerde Lange zelfs de wereldkampioenschappen Val d’Isere met vijf wereldtitels voor skiërs op Lange skischoenen. Ook op de Olympische spelen van Sochi (Rusland, 2014) won Lange vijf gouden medailles.

Bij de bovenstaande online winkels vind je het aanbod aan Lange skischoenen tegen de laagste prijzen. Kijk daar voor al deze skischoenen en hun actuele prijs.

(C) Content=King

© Wintersport 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates