Pagina's

Informatie ski's


Op zoek naar nieuwe ski's? Hier geven we informatie en tips voor bij de aanschaf van ski's. We kijken naar de prijzen van ski's, de verschillende soorten ski's en de ideale lengte.

Prijzen ski's

De prijzen van kinderski's beginnen ongeveer bij zo'n 150 euro, en voor volwassenen bij zo'n 250 euro. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de exacte prijzen.

De prijzen lopen op tot zo'n 600 euro voor ski's voor recreatieve skiërs en zo'n 800 euro voor het meer professionele materiaal. Deze laatste ski's zijn zwaarder en stijver gemaakt voor meer controle tijdens hoge snelheden. De daarvoor gebruikte duurdere materialen als carbon en titanium zorgen voor hogere prijzen.

Ook hout is een materiaal dat de prijs hoger maakt. De goedkoopste ski's zijn gemaakt van kunststof.

Kijk bij de beste winkels om ski's te kopen voor goede ski's tegen de laagste prijs.

De lengte van ski's


Een andere factor de die prijs bepaalt is de lengte van de ski. Immers, hoe meer materiaal hoe duurder de ski kan worden. Langere ski's komend de stabiliteit en rust van de ski wel ten goede. Kies dus niet uit bezuinigingsoogpunt voor te korte ski's.

Een korte ski geeft wel meer wendbaarheid. Vroeger werd altijd de regel gehanteerd dat de ski's 10 tot 15 centimeter langer moesten zijn dan jezelf. Tegenwoordig wordt er echter vaker gekozen voor wat minder lange ski's, maar nogmaals, bespaar hier niet teveel op.Kopen of huren?


Ski's kun je ook huren. Maar kopen is altijd goedkoper, als je tenminste vaker dan één keer op wintersport gaat. Als je ieder jaar één keer per jaar op wintersport gaat is het kopen van ski's al financieel aantrekkelijker dan huren. Bij intensief gebruik is de technische levensduur van ski's 8 jaar. Maar je kunt er veel langer mee doen als je één of twee keer per jaar op wintersport gaat.

Damesski's

Hoewel dames ook goed op gewone ski's kunnen skiën zijn er ook speciale damesski's te koop. Deze zijn lichter en hebben een aangepaste belijning. De binding aan de achterkant is vaak iets hoger waardoor je eerder naar voren wordt gedrukt. Zo is het makkelijker de ideale basishouding aan te nemen.

Carve ski's

Sinds circa 1994 zijn steeds meer verkochte ski's carve ski's. Carve ski's zijn zo vormgegeven dat je er beter mee kunt sturen. Je kunt carve ski's aan hun vorm herkennen. Ze zijn breed aan het begin, smal in het midden en weer breed aan het einde. Verreweg de meeste ski's die nu te koop zijn zijn carve ski's. De carve ski's worden nog steeds verder doorontwikkeld.

Carve ski's hebben een revolutie op ski-gebied ontketend. Bij carve ski's oefen je een maximale druk op de ski's uit door met je benen uit elkaar op de ski's te staan. Bij vroegere ski's skiede je juist met de benen bij elkaar.

All mountain ski's

Deze ski's bredere carve ski's of ski's die aan twee kanten hoog oplopen (twintip ski's). De breedte onderaan de ski's kan wel oplopen tot 9 centimeter. Zo als de naam al aangeeft zijn all mountain ski's geschikt voor alle condities en omstandigheden.

Alpine ski's

Snelle ski's waarmee je nauwkeurig kunt ski'en. Dit soort ski wordt gebruikt op snelle harde pistes. Veel wedstrijd skiërs gebruiken ze.

Freerange ski's

Freerange ski's zijn een verhaal apart. Deze ski's gebruik je als je skiet op verse sneeuw buiten de pistes.

(C) Content=King

© Wintersport 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates