Informatie ski's (en de beste winkels om ze goedkoop te kopen)

Informatie over ski's en goedkope winkels waar je online ski's goedkoop kunt kopen.

ski's goedkoop kopen

Op zoek naar nieuwe ski's? Hier geven we informatie en tips voor bij de aanschaf van ski's. We kijken naar de prijzen van ski's, de verschillende soorten ski's en de ideale lengte van de ski.

Prijzen ski's

De prijzen van kinderski's beginnen ongeveer bij zo'n 150 euro, en voor volwassenen bij zo'n 250 euro. Kijk bij de aanbiedingen van ski's voor de exacte prijzen van alle soorten ski's.

De 250 euro is dus bij ski's voor volwassenen de ondergrens, maar daarboven zit veel verschil. De prijzen lopen op tot zo'n 600 euro voor ski's voor recreatieve skiërs en zo'n 800 euro voor het meer professionele materiaal.

Deze laatste ski's zijn zwaarder en stijver gemaakt voor meer controle tijdens hoge snelheden. De daarvoor gebruikte duurdere materialen als carbon en titanium zorgen voor hogere prijzen.

Ook hout is een materiaal dat de prijs hoger maakt. De goedkoopste ski's zijn gemaakt van kunststof.

Beste winkels voor ski's

Kijk bij de beste winkels om ski's te kopen voor goede ski's tegen de laagste prijs. Deze winkels hebben in Nederland het beste aanbod aan alle soorten ski's in alle prijsklassen.

De lengte van ski's

Het materiaal van de ski's noemde we al. Een andere factor de die prijs bepaalt is de lengte van de ski. Immers, hoe meer materiaal hoe duurder de ski kan worden. Langere ski's komend de stabiliteit en rust van de ski wel ten goede. Kies dus niet uit bezuinigingsoogpunt voor te korte ski's.

Een korte ski geeft wel meer wendbaarheid. Vroeger werd altijd de regel gehanteerd dat de ski's 10 tot 15 centimeter langer moesten zijn dan jezelf. Tegenwoordig wordt er echter vaker gekozen voor wat minder lange ski's, maar nogmaals, bespaar hier niet teveel op.Kopen of huren?


Ski's kun je ook huren. Maar kopen is altijd goedkoper, als je tenminste vaker dan één keer op wintersport gaat. Als je ieder jaar één keer per jaar op wintersport gaat is het kopen van ski's al financieel aantrekkelijker dan huren. Daarvoor moet je naar de levensduur van ski's kijken, en natuurlijk hoe vaak je op wintersport gaat.

De levensduur van ski's

Bij intensief gebruik is de technische levensduur van ski's 8 jaar. Maar een paar ski's kan heel veel langer mee als je één of twee keer per jaar op wintersport gaat. Je hebt dan nauwelijks met slijtage te maken en kan de ski's heel lang gebruiken.

Damesski's

Hoewel dames ook goed op gewone ski's kunnen skiën zijn er ook speciale damesski's te koop. Deze damesski's zijn lichter en damesski's hebben een aangepaste belijning. De binding aan de achterkant is vaak iets hoger waardoor je eerder naar voren wordt gedrukt. Zo is het makkelijker de ideale basishouding aan te nemen.

Carve ski's

Sinds circa 1994 zijn steeds meer verkochte ski's carve ski's. Carve ski's zijn zo vormgegeven dat je er beter mee kunt sturen. Je kunt carve ski's aan hun vorm herkennen. Ze zijn breed aan het begin, smal in het midden en weer breed aan het einde. Verreweg de meeste ski's die nu te koop zijn  betreft carve ski's. De carve ski's worden nog steeds verder doorontwikkeld en worden dus steeds beter.

Carve ski's hebben een revolutie op ski-gebied ontketend. En dan met name voor wat betreft de ski-houding. Bij carve ski's oefen je een maximale druk op de ski's uit door met je benen uit elkaar op de ski's te staan. Bij vroegere ski's skiede je juist met de benen bij elkaar.

All mountain ski's

All mountain ski's zijn bredere carve ski's of ski's die aan twee kanten hoog oplopen (twintip ski's). De breedte onderaan de all mountain ski kan wel oplopen tot 9 centimeter. Zo als de naam al aangeeft zijn all mountain ski's geschikt voor alle condities en omstandigheden.

Alpine ski's

Alpine ski's zijn snelle ski's waarmee je nauwkeurig kunt ski'en. Dit soort ski wordt gebruikt op snelle harde pistes. Veel wedstrijd skiërs gebruiken alpine ski's.

Freerange ski's

Freerange ski's zijn een verhaal apart. Deze ski's gebruik je als je skiet op verse sneeuw buiten de pistes. Ski's voor gevorderde skiërs en avonturiers.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van ski's, en de eveneens bovengenoemde beste winkels voor ski's, voor alle informatie en laagste prijzen van alle soorten ski's.

(C) Content=King

© Wintersport 2023 / 2024. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates