Skibrillen - Informatie en aanbiedingenEen skibril of goggle wordt gedragen tijdens het skiën en het snowboarden om de ogen te beschermen. Skibrillen (goggles) beschermen de ogen tegen UV-licht, koude wind, sneeuwvlokken en opspattende ijs en sneeuw.

Een goede skibril, die een goede bescherming biedt is daarom erg belangrijk als je op wintersport gaat. Of je nu gaat skiën, snowboarden of langlaufen. De beste skibrillen tegen een lage prijs kun je vinden bij de beste winkels om een skibril te kopen. Of kijk bij de aanbiedingen van skibrillen waar je ook heel makkelijk een selectie kunt maken om je gewenste skibril te vinden.

Skibrillen beschermen tegen UV-licht

Met name de bescherming tegen UV-licht is belangrijk. UV licht dat ook wel ultraviolette straling of black light wordt genoemd is elektromagnetische straling dat zich net buiten het deel van het spectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is bevindt.

UV licht is slecht voor het oog. Op grotere hoogte (bijvoorbeeld een ski-piste) is het effect van deze straling groter, bovendien wordt het licht gereflecteerd door de sneeuw. Zonder bescherming tegen UV licht kan er sneeuwblindheid optreden.

Skibrillen beschermen je ogen tegen dit UV-licht. Het schadelijke licht wordt weggefilterd zodat je onbezorgd kunt skiën of snowboarden.Beschermingsfactoren skibrillen

De mate waarin zonnebrillen en skibrillen de ogen tegen het zonlicht beschermen worden verdeeld in 4 beschermingsfactoren.

Factor 1, de minst sterke bescherming, is al voldoende om je tegen het UV-licht te beschermen. Maar dit betekent niet dat je ook met een factor 1 lens zonder last te hebben van de zon kunt skiën of snowboarden. Factor 1 lenzen houden het UV licht weg maar beschikken over te licht gekleurde glazen om de grote hoeveelheid licht op een besneeuwde piste op te vangen. Ook dit licht is slecht voor je ogen en je krijgt er vermoeide ogen van.

Een skibril met een hogere factor beschermt beter en is op een ski-piste of snowboard-piste noodzakelijk. De meeste skibrillen zijn daarom factor 2 of 3 en hebben gespiegelde glazen die het licht weerspiegelen.

Factor 4 glazen in skibrillen zijn erg donker. Met een zonnebril met factor 4 glazen mag je bijvoorbeeld niet deelnemen aan het verkeer.

Als je kiest voor spiegelende glazen hoeft je skibril minder donker te zijn dan met gewone glazen. Geel en oranje voldoen dan bijvoorbeeld heel goed.

Verschillende lenzen voor skibrillen

Een goede skibril beschikt over een lens die je ogen tegen het zonlicht beschermen. Er zijn 3 soorten lenzen (glazen):

  • S1: Deze skibrillen zijn geschikt om te skiën of te snowboarden in de mist.
  • S2: Deze skibrillen zijn geschikt om te skiën of te snowboarden bij bewolkt weer.
  • S3: Deze skibrillen zijn geschikt om te skiën of te snowboarden bij zonnig weer.


De beste skibrillen beschikken daarom over verwisselbare lenzen. Dit voorkomt dat je verschillende skibrillen moet aanschaffen voor verschillende omstandigheden.

Kenmerken goede skibrillen

Een goede skibril sluit de ogen helemaal af. Om te voorkomen dat de lenzen van de bril daardoor gaan beslaan worden er meerdere lenzen op een bril gebruikt. Zie het als dubbel glas bij een huis, die beslaan ook niet. Verder zijn de lenzen van een skibril vaak chemisch bewerkt om beslaan tegen te gaan.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor goede skibrillen tegen een lage prijs.(C) Content=King

© Wintersport 2020. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates