Snowboards. Aanbiedingen en informatie

Tips voor het kiezen van je beste snowboard, en aanbiedingen om dit beste snowboard goedkoop te kopen.

beste snowboard kopen

Hier geven we informatie over verschillende soorten snowboards en wijzen we je de weg naar de beste en goedkoopste aanbieders van snowboards in Nederland.

Diverse winkels gespecialiseerd in snowboards en/of wintersportartikelen bieden goede snowboards goedkoop aan. Kijk hier voor de beste winkels om een snowboard te kopen. Hieronder vind je de informatie over de verschillende soorten snowboards.

Informatie snowboards

Snowboards zijn er in twee types (shapes). Je hebt twin tip snowboards en directional snowboard. We kijken eerst naar de verschillen.

Twin tip snowboards

Bij een twin tip snowboard staan de voorkant en achterkant van het snowboard iets omhoog. Het voordeel is dat je met een twin tip snowboard zowel vooruit als achteruit kunt snowboarden. Daarbij maakt het niet uit welk been je voor of achter hebt staan.


Directional snowboards

Met een directional snowboard kun je alleen vooruit. Alleen de voorkant van deze snowboards loopt namelijk vooruit. Je kunt met een directional dis niet draaien zodat je altijd moet bepalen welk been je voor wilt hebben.


Snowboardstijlen

Binnen deze snowboardshapes zijn er nog verschillende stijlen en combinaties van stijlen, Hieronder de belangrijkste stijlen.

Freestyle snowboards

Met een freestyle snowboard kun je goed tricks en stunts maken en je kunt er goed mee springen. Freestyle snowboards zijn erg geschikt voor half pipes en rails, maar je kunt er ook gewoon mee snowboarden.

Je kunt een freestyle snowboard herkennen aan het feit dat de korter is en dat de bindingen vrij ver uit elkaar staan. Dit geeft meer wendbaarheid. Freestyle snowboards zijn altijd twin tip snowboards.

Freeride snowboards / all mountain snowboards

Freeride snowboards zijn allrounders waarmee het zowel goed snowboarden is op de piste als in ruwe sneeuw. Vandaar dat ze ook wel all mountain snowboards genoemd worden. Doordat een freeride snowboard zo allround is is deze goed geschikt voor een beginner.

Freeride snowboards zijn langer en daardoor stabieler als het snel gaat.

Freecarve snowboards / Alpineboarden

Een freecarve snowboard is snel en wendbaar. In navolging van alpineski's worden freecarve snowboards dan ook wel alpineboarden genoemd.

Freecarve snowboards zijn altijd directional snowboards. Ze zijn smaller dan een freestylebord en ze zijn erg stijf en daardoor minder flexibel. Je kunt ze dan ook niet op rails gebruiken.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste winkels om een snowboard te kopen voor alle prijzen en informatie van de beste snowboards.


Onderwerp:
Aanbiedingen van snowboard en tips voor bij het kiezen van je beste snowboard. Koop je beste snowboard goedkoop online.

(C) Content=King

© Wintersport 2023 / 2024. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates