Schaatsen: Klassieke noren en combi noren


Noren zijn populaire schaatsen, en dan met name de combi-noren die de volledige omsluiten en zodoende heel veel steun geven. Daardoor is het een stuk makkelijker schaatsen.


Toch hebben ook combi noren hun nadelen. Kijk maar bij de voordelen en nadelen van noren. Hierin worden de voordelen en nadelen van zowel combi noren als klassieke noren genoemd.

Het grote verschil tussen de klassieke noren en de combi noren is dat de eerste soort open zijn bij de enkel en daar dus geen steun geven. Dat geeft meer bewegingsvrijheid maar minder sten. Daarom zijn combi noren meer gewild bij beginnende schaatsers en onervaren schaatsers.

Kijk bij de beste winkels voor schaatsen waar je het beste noren en andere schaatsen kunt kopen. Je hebt bij deze online winkels de meeste keuze en betaald er de laagste prijzen.

Wat zijn noren?

Noren zijn schaatsen die bestaan uit een glij-ijzer een een schaatsschoen Kenmerkend voor noren zijn de extra lange ijzers. Noren zijn vooral bedoeld voor gebruik op een ijsbaan. Maar ook op natuurijs worden ze veel gebruikt. Zelfs de marathonrijders gebruiken ze op natuurijs.

Andere kenmerken van noren zijn dat de schoen vrij laag is en dat ze meestal met een veter worden dichtgestrikt. De schaatschoen is vaak van echt leer wat er voor zorgt dat de prijs van goede noren best hoog kan liggen.

(C) Content=King

© Wintersport 2020. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates