Nordica skischoenen. Informatie en aanbiedingen.

Nordica is een grote fabrikant van skischoenen van uitstekende kwaliteit. Al sinds 1939 maakt dit Italiaanse merk uitstekende schoenen.


Er is een zeer ruimte keus aan Nordica skischoenen voor dames, heren en kinderen. Nordica skischoenen zijn de meest gebruikte skischoenen ter wereld.

Een groot deel van de Nederlandse wintersporters gebruikt Nordica skischoenen. Deze geweldige skischoenen zijn dan ook volop in ons land te koop. Kijk maar bij de onderstaande aanbevolen winkels voor Nordica skischoenen wat er allemaal aan mooie en goede skischoenen van dit Italiaanse topmerk bij de beste Nederlandse winkels te koop is.


Informatie Nordica

In 1939 begonnen de broers Andriano en Oddone Vaccari onder de naam Nordica met de productie van vrijetijdsschoenen. Na de Tweede Wereldoorlog schakelde ze echter over naar skischoenen, cross countryschoenen en klimschoenen en gingen ze zich daarin helemaal specialiseren.

In 1950 werd Zeno Colò in het Amerikaanse Aspen de eerste wereldkampioen op Nordica schoenen (zowel in de afdaling als op de reuzeslalom). Deze Nordica skischoenen droegen zijn eigen naam.

In 1963 was het Nordica die het buckle bevestigingssysteem, met gespen, het eerst toepaste bij skischoenen. Een andere bekende Nordica innovatie zijn de met high-speed-injectie gegoten plastic skischoenen die een paar jaar later uitgebracht werden.

Inmiddels is Nordica goed voor 30% van alle gebruikte skischoenen en daarmee de absolute nummer 1 op dit gebied.

Kijk bij de bovenstaande winkels wat Nordica allemaal aan goede skischoenen te bieden heeft. Je vindt er ook de skischoenen van andere beste merken.

(C) Content=King

© Wintersport 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates