Skikleding wassen. Zelf doen of niet?

Is skikleding wassen verstandig? Of beschadig je dan de waterdichte skikleding voorzieningen? Hier tips voor zelf skikleding wassen.

skikleding wassen tips

Over het wassen van skikleding bestaan veel misverstanden. Kun je skikleding zelf wassen of beschadig je dan de waterdichte coating en andere speciale voorzieningen in de skikleding?

Skikleding wassen op 30 graden goed, tenzij anders aangegeven

Niet alle skikleding is hetzelfde. Maar als er in het label niet staat aangegeven dat de skikleding niet gewassen mag worden kun je aannemen dat je de kleding kunt wassen tot een temperatuur van 30 graden.

Dit wassen kan in de wasmachine met een normaal wasprogramma. Voor het wassen van skikleding volstaat een neutraal wasmiddel maar je mag geen wasverzachters, chloor of andere bleekmiddelen gebruiken. Deze kunnen namelijk de vezels van de skikleding aantasten.

Speciale wasmiddelen

Je kunt ook speciale wasmiddelen voor technische materialen gebruiken zoals Nikwax. Deze reinigt de skikleding niet alleen maar impregneert deze ook.

Centrifugeren
Ook centrifugeren van skikleding mag. Mits centrifugeren natuurlijk niet wordt afgeraden op het label.

Extra tip
Ben je op zoek naar goede nieuwe skikleding voor weinig geld? Kijk dan bij de beste winkels om wintersportkleding te kopen.


Onderwerp:
Kun je zelf je skikleding wassen? Of is dat onverstandig omdat je dan de waterdichte skikleding coating beschadigd? Hier tips voor het wassen van skikleding.

(C) Content=King

© Wintersport 2022 / 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates