Informatie thermokleding


Thermokleding, ook wel thermische kleding, thermisch ondergoed of sportondergoed genoemd, is onderkleding die er voor moet zorgen dat je lichaam droog en warm blijft. Hier alle informatie over thermokleding.

Om het lichaam warm en droog te houden beschikt thermokleding over de eigenschap om vocht van buitenaf niet door te laten, maar er wel voor te zorgen dat het vocht van binnenuit (transpiratie) wel afgevoerd wordt.

Kijk bij de aanbiedingen van thermokleding om goedkoop goede thermokleding te kopen.

Eigenschappen goede thermokleding

Door er voor te zorgen dat de huid droog blijft, blijft het lichaam ook warm. Dat wordt nog versterkt door de goede eigenschappen van thermokleding om de aanwezige warmte vast te houden. Thermokleding komt het best tot zijn recht als de stof strak om het lichaam zit.

Thermokleding moet er niet alleen voor zorgen dat het lichaam niet te koud wordt, maar zorgt er ook voor dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Deze temperatuur-regelende eigenschappen zijn heel belangrijk bij thermokleding. Ook moet thermokleding goed geschikt zijn om in te sporten. Het mag dus niet te stug zijn, en de strakheid mag je niet in je bewegingen belemmeren.

Materialen thermokleding

Thermokleding wordt meestal van kunststof gemaakt, maar de (duurdere) thermokleding van merinowol is in opkomst. Merinowol is een natuurproduct (schapenwol) dat heel sterke temperatuurregelende eigenschappen heeft. Een goede eigenschap van merinowol is verder dat het niet kriebelt. Om de prijs niet te hoog te laten worden wordt merinowol bij thermokleding vaak gemixt met kunststof.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van thermokleding wat er allemaal aan goede thermokleding is. Via selectievelden kun je er snel en makkelijk de voor jou meest geschikte en beste thermokleding vinden.

(C) Content=King

© Wintersport 2020. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates